Nyheder  
Anmeldelser - SPOT 08 LIVE!  
Bands  
Foredrag/Debat  
Konferenciers  
Flashspot-finale  
Scenerne  
Fredag 10. maj  
Lørdag 11. maj  
Billetsalg  
Talk Spotting  
Andet  
Kontakt  
Tidligere Spot  
 
Dansk og nordisk musik sat i internationalt perspektiv 24. April, 2002

Henrik Friis

David Fricke
 
SPOT 08 Festivalen trækker flere internationale personligheder til Musikhuset Aarhus 10.-11. maj - bl.a. musikjournalisten David Fricke fra Rolling Stone Magazine, super-arrangøren Nick Ingman samt flere stærkt sammensatte paneler.

Selv om Kent, Saybia, Briskeby og alle de øvrige musikalske indslag fylder godt i programmet, ønsker SPOT Festivalen som vanligt også at sætte den danske og nordiske musik i internationalt perspektiv via foredrag, debat-oplæg og panel-disskussioner.

I år er det – via samarbejde med DR-Radio Rytmisk – lykkedes at få den verdenskendte musikskribent og -journalist David Fricke til Århus. Fricke har gennem 25 år skrevet for Rolling Stone Magazine ligesom hans pen er at finde på masser af store cd-genudgivelser med bl.a. Led Zeppelin, Metallica, Ramones etc. – og så danske Savage Rose! Fricke skal se på den nordiske scene med internationale briller.

Engelske Nick Ingman er den internationale super-arrangør, som musikere lige fra Madonna og Portishead over Robbie Willams og Eric Clapton til danske TV-2 har benyttet sig af. Ingman kommer til Danmark for at fortælle om sit virke med og arbejde for koryfæerne.

Desuden er der flere panel-debatter:
Den amerikanske ekspert i digital distribution af kunst Jim Griffin og den engelske advokat Ian Penman - med speciale i musikerkontrakter og ophavsret - diskuterer den virtuelle nutid og de store ændringer musikbranchen kommer til at gennemgå i fremtiden..

”DIY – Do It Yourself” med Emil Jørgensen fra Swan Lee og amerikanske Robin Proper-Sheppard fortæller om det at starte eget pladeselskab – og hvad konsekvenserne er.

”Hvordan får man et radiohit?” er endnu et samarbejde med DR-Radio Rytmisk. Panelet diskuterer – og gerne med publikums hjælp – hvad der skal til for at slå igennem i æteren. Kent Kordt, Eik Frederiksen, Jacob Sørensen, Nicklas Anker og Henrik Marstal er deltagerne.

Og desuden er musikmagasinet Gaffa partner, når et internationalt panel lytter til musik fra de deltagende grupper på SPOT 08 – og derefter giver deres umiddelbare bedømmelse i ”Shit or Chanel – The Verdict”. Engelske Christian Ulf- Hansen, Steve Piggott og Andrew Tribe gør Cai Leitner, Nikolai Lubich og René Thallund selskab.

Læs mere under punktet "Foredrag/Debat".

Links: